Psykoterapia Fiilinki

Psykoterapia Fiilinki - Yhdessä kohti parempaa perheyhteisöä!
Psykoterapia Fiilinki - Yhdessä kohti parempaa perheyhteisöä!
Psykoterapia Fiilinki - Yhdessä kohti parempaa perheyhteisöä!

Psykoterapiaa Oulussa ja lähikunnissa

Voit varata ajan luokseni suoraan itsemaksavana asiakkaana. Mikäli olet oikeutettu Kelan tukemaan pari- tai perheterapiaan, voin auttaa sinua hakuprosessissa. Ota yhteyttä sähköpostitse tai kotisivuiltani löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta, niin sovitaan aika tutustumiskäynnille.

Psykoterapia Fiilinki

Psykoterapiaa Oulussa ja lähikunnissa

Pari- ja perhepsykoterapia

Teen tunnekeskeistä paripsykoterapiaa (EFT) Emotionally Focused Couple Therapy.

Perhepsykoterapia on loistava tapa auttaa perheitä käsittelemään erilaisia ongelmiaan ja parantamaan perheen sisäistä vuorovaikutusta. Terapiaan voivat osallistua kaikki perheenjäsenet. Tunnekeskeisessä paripsykoterapiassa hoito keskittyy parin välisen tunneyhteyden hoitamiseen.

 

Koulutettu psykoterapeutti auttaa mm. perheitä löytämään uusia tapoja käsitellä stressiä ja konflikteja. Terapian hyödyt ovat moninaiset ja voivat auttaa perhettä mm. lisäämään ymmärrystä perheenjäsenten välillä. Kelakorvauksen avulla terapia voi olla myös taloudellisesti mahdollista.

 

Jos olet kiinnostunut pari- ja perhepsykoterapiasta, voit ottaa yhteyttä minuun.

EMDR-terapia on erinomainen hoitomuoto traumaperäisten häiriöiden, ahdistuksen ja muiden psyykkisten oireiden hoitamiseen. Terapia perustuu silmänliikkeiden aiheuttamaan stimulaatioon, joka auttaa aivoja muokkaamaan traumaattisia muistoja.

 

Jos haluat tietää enemmän EMDR-terapiasta tai mietit, olisiko siitä hyötyä sinulle, ota yhteyttä minuun, Kelan hyväksymään pari- ja perhepsykoterapeuttiin, niin voimme keskustella asiasta lisää.

Psykoterapia Fiilinki | Palvelut

Perhepsykoterapia on psykoterapian muoto, joka keskittyy auttamaan perheitä käsittelemään erilaisia ongelmiaan. Terapia toteutetaan perheenjäsenten läsnäollessa ja sen tarkoituksena on parantaa perheen sisäistä vuorovaikutusta ja tukea yhteistyötä perheenjäsenten välillä. Perhepsykoterapiaan voi hakeutua erilaisten vuorovaikutusongelmien takia, kuten parisuhdeongelmat, lasten käyttäytymisongelmat tai vaikeudet perheenjäsenten välisessä kommunikoinnissa.

 

Kela tukee kuntoutuspsykoterapiaa, joihin kuuluvat mm. pari- ja perhepsykoterapia. Kela tukee myös matkakustannuksia kodin ja terapian välillä.

 

Jos koet, että pari- tai perhepsykoterapia voisi auttaa parisuhdettasi ja perhettäsi voimaan paremmin, ota yhteyttä minuun.

Psykoterapia Fiilinki | Palvelut

EMDR-terapia

EMDR-terapia (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) on hoitomuoto, joka on kehitetty hoitamaan traumaperäisiä häiriöitä, ahdistusta ja muita psyykkisiä oireita. EMDR-terapia perustuu siihen, että traumaattiset kokemukset voivat häiritä aivojen normaalia tiedonkäsittelyä, mikä johtaa jumiutuneisiin muistoihin ja tunteisiin. EMDR- terapia auttaa käsittelemään näitä jumiutuneita muistoja ja tunteita.

 

EMDR-terapian keskeinen elementti on silmänliikkeiden aiheuttama stimulaatio, joka auttaa aivoja käsittelemään traumaattisia muistoja. Terapiatilanteessa asiakas keskittyy traumamuistoon samalla kun terapeutti tekee silmänliikkeitä tai muulla tavalla stimuloi silmänliikkeitä, esimerkiksi käsiään taputtelemalla tai kuulokkeiden välityksellä kuunneltavaa ääntä käyttäen. 

 

EMDR-terapian hyödyt ovat olleet laajalti tunnustettuja, ja sitä käytetään ympäri maailmaa traumojen ja muiden psyykkisten oireiden hoitoon. EMDR-terapiaa voidaan käyttää erilaisten traumojen, kuten väkivallan, onnettomuuksien, luonnonkatastrofien ja sotien jälkeisten traumojen hoitoon. Lisäksi se on osoittautunut tehokkaaksi ahdistuksen, masennuksen, fobioiden ja pakko-oireiden hoidossa.

 

EMDR-terapian aikana terapeutti pyrkii saamaan aikaan silmänliikkeitä, jotka stimuloivat aivojen tiedonkäsittelyjärjestelmää. Näitä liikkeitä voi olla esimerkiksi silmien nopeat sivuttaisliikkeet tai kuulokkeista tuleva ääni, joka vaihtelee korvasta toiseen. EMDR-terapiassa yhdistyvät usein psykoterapia sekä silmänliiketerapia.

 

EMDR-terapia on osoittautunut tehokkaaksi monissa tutkimuksissa, ja se on hyväksytty hoitomuodoksi monissa maissa. Esimerkiksi Yhdysvaltain psykologiyhdistys (APA) suosittelee EMDR-terapiaa traumaattisen stressin hoitoon.

 

EMDR-terapiaan liittyy myös joitain riskejä ja haittoja, kuten muistojen lisääntynyt herkkyys tai paheneminen hoidon aikana. Siksi on tärkeää valita koulutettu EMDR-terapeutti, joka osaa käsitellä mahdollisia haittavaikutuksia.

 

Jos koet tarvitsevasi apua traumaperäisten häiriöiden, ahdistuksen tai muiden psyykkisten oireiden hoitoon, EMDR-terapia voi olla tehokas hoitomuoto. On kuitenkin tärkeää hakea hoitoa aina ammattilaiselta, jolla on riittävästi koulutusta ja kokemusta EMDR-terapiasta.

 

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi ymmärtämään EMDR-terapiaa ja sen hyötyjä. 

Silloin, kun sinä tarvitset apua

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse silloin, kun sinä tarvitset apua.

 

 Mikäli en päässyt heti vastaamaan yhteydenottoosi niin älä huoli, vastaan sinulle kyllä mahdollisimman pian.